Akné na chrbte. Prečo sa vyskytuje a ako sa ho zbaviť

Akné na chrbte sa často vyskytuje u adolescentov, ale môže sa objaviť aj u dospelých. Nie je to len estetický problém, ale môže byť aj bolestivé a nepríjemné. Ak ste už vyskúšali mnoho liekov a domácich prostriedkov, ktoré vám nedokázali pomôcť, nevzdávajte sa. Máme pre vás pár tipov.

1. Dôkladné čistenie pokožky

Pravidelné čistenie pokožky je najdôležitejším krokom pri liečbe akné na chrbte. Použite špeciálny telový gél od značky korana, ktorý je určený pre tých čo si nevedia dať rady s akné. Uistite sa, že ste dokonale umyli všetky oblasti chrbta, kde sa vyskytuje akné. 



741de0df-9aad-4bca-902b-d13b2e128dd7jpg

2. Meňte svoju posteľnú bielizeň

Tento krok je naozaj dôležitý z hygienického hľadiska. Počas spánku sa na vašej bielizni hromadia časti z odumretej pokožky. Už len z tej predstavy vám môže nadvihnúť žalúdok a teraz si predstavte, že si ich prezliekate iba raz za čas. Posteľná bielizeň by mala byť menená aspoň raz za týždeň maximálne raz za dva týždne. 

pexels-valerie-b-3030684jpg

3. Nosiť správne oblečenie

Nosiť oblečenie z prírodných materiálov, ako je bavlna, môže pomôcť udržať pokožku suchú a zabraňuje uvoľňovaniu oleja a potu, čo môže viesť k vzniku akné. Vyhnite sa tesnému oblečeniu, ktoré môže spôsobiť trenie a podráždenie pokožky.

4. Zníženie stresu

Stres môže mať negatívny vplyv na celkové zdravie a pokožku. Pokiaľ je to možné, snažte sa stres minimalizovať a nájsť čas na relaxáciu a meditáciu.

5. Zníženie konzumácie mliečnych výrobkov

Mliečne výrobky obsahujú hormóny, ktoré môžu stimulovať produkciu oleja v pokožke a prispieť k vzniku akné. Pokúste sa obmedziť konzumáciu mliečnych výrobkov alebo ich úplne vylúčiť z vašej stravy.

6. Posledným tipom je používanie exfoliantov

Exfoliácia odstraňuje odumreté kožné bunky a pomáha udržiavať pokožku čistú a zdravú. Používajte exfolianty aspoň raz týždenne, aby ste sa zbavili zablokovaných pórov. Vhodnou alternatívou peelingu je náš jemnozrnný egyptský peeling, ktorý obsahuje pre pokožku šetrné a efektívne prírodné zložky. 









6662e968-9d04-43d8-8991-09478afc5eb7jpg