Ako na starostlivosť o pleť ? Majte krásnu žiarivú pleť

Správna starostlivosť o pleť je pre mnohých z nás dôležitou súčasťou každodenného života. Je to téma, ktorá pretrváva v oblasti krásy a zdravia už celé desaťročia. Avšak, s toľkými rôznymi produktmi a technikami starostlivosti, môže byť pre mnohých z nás ťažké nájsť ten správny spôsob, ako sa o svoju pleť postarať. V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov na to, ako sa správne starať o pleť, aby ste mohli mať zdravú, hydratovanú a krásnu pleť.


  • Čistite si pleť

Prvým krokom k správnej starostlivosti o pleť je čistenie pleti. Je dôležité odstrániť zbytočné nečistoty a znečistenie z pleti, ktoré môžu spôsobiť vyrážky a iné nežiadúce kožné prejavy. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok podľa svojho typu pleti a čistite pleť dvakrát denne - ráno a večer.

e5724b34-83d3-41ff-a35c-8f408d305a56 1jpg

  • Používajte hydratačnú kozmetiku

Po čistení pleti je dôležité použiť hydratačnú kozmetiku, ktorá pomôže udržať pleť hydratovanú a jemnú. Vyberte si vhodný hydratačný krém podľa svojho typu pleti a nanášajte ho dvakrát denne - ráno a večer. Okrem toho by ste mali používať aj ochranný faktor, najmä v letných mesiacoch, aby ste chránili svoju pleť pred škodlivými UV lúčmi.

42d02425-6919-4f82-a9cc-3f23010f85afjpg
  • Exfoliácia

Exfoliácia je dôležitá súčasť starostlivosti o pleť, pretože pomáha odstrániť mŕtve bunky a stimuluje tvorbu nových buniek. Vyberte si jemný exfoliačný prostriedok a používajte ho raz týždenne. Ak máte citlivú pokožku, môžete si vybrať aj peeling.

Egypt piesok piling drobnozrnnjpg

  • Správna strava

Vedeli ste o tom, že veľký vplyv na zdravie pokožky celkovo má vaša strava ? 

Zahrňte do svojho jedálnička potraviny, ktoré obsahujú vitamíny A, C a E, ako sú napríklad zelenina a ovocie. Tiež sa uistite, že pijete dostatok vody, aby vaša pleť bola hydratovaná.


ovo_zel-1000x600jpg

  • Doprajte si dostatok spánku

Všetci poznáme ten pocit keď sa zle vyspíme a potom sa nám tvoria kruhy pod očami. Dostatok spánku je kľúčový pre správnu starostlivosť o pleť. Nedostatok spánku môže spôsobiť unavený vzhľad a zhoršenie stavu pokožky, takže sa uistite, že spíte dostatočne dlho a kvalitne.

tipyakozlepsitspanokjpg

  • Vyberte si vhodnú kozmetiku

Vyberte si kozmetiku, ktorá je vhodná pre váš typ pleti. Ak máte citlivú pokožku, vyhýbajte sa produktom s vysokým obsahom alkoholu a parfumov. Skúste nájsť kozmetiku, ktorá obsahuje prírodné zložky, ktoré pomáhajú udržiavať vašu pleť zdravú a hydratovanú, ako je napríklad tá naša od značky Korana. S prírodnými zložkami nebudete musieť mať strach o unavený pleť s akné a inými nepríjemnosťami.