Tipy ako zvládnuť leto so zdravou pokožkou

Letný čas sa nám blíži a s tým prichádza veľa dobrého pre našu pokožku. Slnko nám poskytne vitamín D3 a pokožka nebude zahalená pod vrstvami oblečenia. Spolu s letom prichádzajú aj problémy, pokožka je často namáhaná a vysušená kvôli prehnanému opaľovaniu a klimatizačných priestorov. Ako si ju zachovať zdravú a vyživenú ? 

1. Začneme so stravou 

Strava je základ zdravia pokožky. To, že jedálniček ovplyvňuje zdravie a výzor našej pokožky vie každí a letné obdobie nie je výnimkou. Doprajte si hlavne veľa zelenina a čerstvé ovocia s vysokým obsahom antioxidantov. 

Vitamnov kapsule na drevench lyiciach doplnen o pomaran limetku uoriedky a grantov jablkojpg

2. Vitamín C ako základ

Vitamíny všeobecne hrajú veľkú rolu pri zdraví nie len pokožky ale aj celého tela. Obzvlášť vitamín C má veľa výhod a preto cez leto je vhodné ho zaradiť do každodenného života. Rozjasní vám vašu pleť, zmierňuje vrásky a jazvy po akné, je to obranný štít.  Vitamín C  taktiež posilňuje epidermu, pozor to neznamená, že krémy s obsahom vitamínu C môžete používať ako náhradu opaľovacích. 

3. Pitný režim 

Pokožka je v lete veľmi vysušená a zlým pitným režimom jej moc nepomôžete. Hádam si nemusíme vysvetľovať, že počas letných horúčav by sme mali piť dostatok vody nie len kvôli pokožke a krásnej pleti ale aj kvôli nášmu zdraviu. 
hrnekjpg

4. Sprchujte sa vlažnou vodou

Vlažná neznamená ľadová. V lete máte pokožku vysušenú ako sme si už častokrát spomenuli. Sprcha v horúcej vode, ako to máme vo zvyku, nepomôže ju hydratovať priam naopak. Pokožku si ešte viacej vysušíte, poničíte a narušíte dokonca aj jej prirodzenú ochrannú bariéru. 

5. Starostlivosť po opaľovaní 

Prirodzená reakcia kože vystavenej UVA a UVB žiarenia, je, že svoju najvrchnejšiu vrstvu začne zosilňovať. Najlepším spôsobom ako predísť zhrubnutiu pokožky a pre dosiahnutie rýchlejšieho opálenia je udržiavať pokožku neustále hydratovanú. Na ošetrenie pokožky po opaľovaní alebo na suchú pleť sa výborne hodí, Egyptský balzam s lotosovým kvetom.
, bohaté na antioxidanty, ktoré obnoví rovnováhu pokožky, zlepší regeneráciu, dodá jej pružnosť a nezanechá na nej mastný film.  


95d1dfe7-b7c3-4095-8d86-f1c03a0fb141jpg